Novice

Zaključni sestanek projektne skupine ATENA

Posted: 7. 3. 2019 ob 10:26   /   by   /   comments (0)

Projektna skupina ATENA se je sestala na zaključnem sestanku, 6. marca 2019 z namenom pregleda opravljenih projektnih aktivnosti in finalizacije projekta. Izvedba in razprava v okviru mednarodne delavnice v 2. fazi (april 2018) je izdatno pripomogla k razmisleku za nadgradnjo teoretičnega okvira in razvoj lastnega modela za podporo procesom priprave, izvajanja nadzora in evalvacij JPPP. V okviru 3. faze projekta je bila v ta namen izvedena poglobljena vsebinska analiza znanstvenih prispevkov, na podlagi katerih sta bila nadgrajena teoretični okvir in razvoj lastnega modela, kar je oboje pripomoglo k izboljšanju končne informacijske platforme in kvaliteti končnih lastnih znanstvenih prispevkov.

Na podlagi teoretične nadgradnje in analize strukturiranih intervjujev (izvedeni med februarjem in septembrom 2017) z uglednimi strokovnjaki s pomočjo metode analize vsebine je bil v 3. fazi raziskave ustrezno dopolnjen in izboljšan katalog kazalnikov KRONOS, ki bodo omogočili uporabo nadgrajenega modela in njegovo preverjanje na različnih področjih JPPP. Rezultat raziskave je izdelan katalog kazalnikov, ki ga je mogoče implementirati na različnih javnih politikah. Za evalvacijo posameznega področja javne politike pa je priporočljivo opredeliti tudi dodaten specifičen nabor kazalnikov. Razvoj kataloga kazalnikov je pomemben za nadaljnje raziskave ter tudi za strokovno javnost in prakso.

Rezultat projekta v 3. fazi je bila objava več izvirnih znanstvenih člankov, znanstvenih prispevkov na konferenci in poglavij v monografski publikaciji, dostopni na povezavi OBJAVE.